Veelgestelde vragen aan Goedwerk Foundation

Hoe onderscheidt Goedwerk Foundation zich van andere terugkeerorganisaties?

Goedwerk heeft een netwerk van terugkeerders en partnerorganisaties in de landen Marokko, Algerije, Afghanistan, Pakistan, Iran, Eritrea, Ethiopië en Libanon/Syrië. Dit zorgt ervoor dat Goedwerk voor terugkeerderes uit deze landen extra ondersteuning kan bieden voor en na terugkeer.

Is Goedwerk Foundation een overheidsinstantie?

Nee, Goedwerk is een onafhankelijke organisatie. Wij maken geen deel uit van de IND, DT&V, Gemeentes of andere overheidsdiensten.

Hoe lang duren de trajecten van Goedwerk Foundation?

Dit verschilt per situatie en per migrant. De trajecten duren van een aantal maanden tot soms zelfs twee jaar. Het belangrijkst is dat de migrant goed is voorbereid op het leven na aankomst in het land van herkomst/bestemming.

Doet Goedwerk Foundation slechts begeleiding bij terugkeer?

Nee, Goedwerk biedt naast terugkeerondersteuning ook toekomstoriëntatie. Er wordt met de migrant gekeken welke mogelijkheden er zijn in het land van herkomst, een derde land en/of in Nederland. Doel is dat de migrant op basis van volledige informatie en met gevoel van zelfredzaamheid een weloverwogen keuze kan maken voor de toekomst.

Welke financiële ondersteuning kunnen migranten krijgen bij terugkeer?

Dit verschilt per land van bestemming en per deelnemer. Indien u hierover vragen hebt, raden we aan telefonisch contact op te nemen of even een mail te sturen.

Ondersteunt Goedwerk Foundation ook bij doormigratie naar een derde land (o.a. Canada, Verenigde Staten)?

Ja, Goedwerk kan ook ondersteuning bieden bij doormigratie naar een derde land.

Hoe komen migranten bij Goedwerk Foundation terecht?

Migranten komen via verschillende wegen bij Goedwerk terecht: via het eigen netwerk, via eerder teruggekeerde migranten, via ketenpartners en via opvanglocaties in de verschillende gemeenten.