Wat wij bieden

Goedwerk foundation werkt in de landen van herkomst samen met lokale partners en een netwerk van terugkeerders. De partners kunnen ondersteuning aanbieden bij de voorbereiding op het vertrek (o.a. voor het regelen van documenten uit het land van herkomst, het herstellen van contact met familie, het meedenken over een plan na terugkeer) en zullen de migrant begeleiden en monitoren na terugkeer in het land van herkomst. We vinden het uitermate belangrijk dat er een warme overdracht plaatsvindt en er grote betrokkenheid is per terugkeerder. Op deze wijze bieden we een succesvolle en duurzame terugkeer.

Partners

Goedwerk werkt samen met partners en een netwerk van terugkeerders in Marokko, Algerije, Afghanistan, Pakistan, Iran, Eritrea, Ethiopië, Libanon (ten behoeve van Syrische terugkeerders), Ghana, Suriname, Oeganda en Somalië. Goedwerk bezoekt regelmatig haar partners en teruggekeerde migranten in de landen van herkomst. In 2019-2020 bezochten collega’s onze partners en terugkeerders in Afghanistan, Libanon, Eritrea en Ethiopië.

Daarnaast begeleidde Goedwerk teruggekeerde migranten met complexe problematiek op de vlucht naar de landen Algerije, Eritrea en Ethiopië. Naast onze eigen partners werkt Goedwerk in vele andere landen van herkomst ook samen met lokale partners van het ERSO-netwerk via Vluchtelingenwerk Nederland.

Wij helpen bij vrijwillige terugkeer naar de volgende landen

Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, China, Colombia, Democratische Republiek Congo (Kinshasa), Ecuador, Eritrea, Ethiopië, Filipijnen, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee (Conakry), Guinee Bissau, India, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Kaapverdië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Liberia, Libië, Mali, Nepal, Niger, Nigeria, Oeganda, Oezbekistan, Pakistan, Republiek Congo (Brazzaville), Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Togo, Turkmenistan, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Sudan.
De criteria voor de landen waarbij wij ondersteuning bieden kunnen wijzigen. Informeer daarom altijd of een land onder de criteria van ondersteuning valt, ook voor landen die niet in bovenstaande lijst staan. Visumvrije landen in Europa zijn uitgesloten van ondersteuning.