Eritrea

In Eritrea werkt Goedwerk Foundation samen met een arts/traumapsycholoog gevestigd in de hoofdstad Asmara. De lokale partner is betrokken bij het gehele terugkeerproces: voorafgaand aan terugkeer, bij aankomst in Asmara en bij de herintegratie gedurende het eerste jaar na terugkeer.

Eritrea 2

werkbezoek

Ons laatste werkbezoek aan Eritrea

Van 17 t/m 21 oktober 2019 heeft Goedwerk Foundation voor de derde keer een werkbezoek gebracht aan Eritrea. Het eerste doel van het werkbezoek was om mee te vliegen met onze cliënt Samiha die extra begeleiding nodig had tijdens haar vlucht. Eenmaal daar neemt ze met een glimlach afscheid van ons: ‘You can go now, I will be ok, this is my country!’. In Asmara ontmoetten onze collega’s vervolgens de terugkeerders Daniël, Semhar en Mhreteab. Ten slotte, werden er tijdens dit werkbezoek nieuwe stappen gezet om de begeleiding bij terugkeer naar Eritrea verder te ontwikkelen.

Extra begeleiding

In de landen waar wij met onze eigen lokale partner samenwerken, kunnen wij extra ondersteuning na terugkeer bieden. Deze ondersteuning verschilt per land en kan bestaan uit:

Ophaalservice van het vliegveld; Eerste opvang na aankomst; Medische en psychische hulp; Hulp bij juridische en praktische zaken; Hulp bij het leggen van contacten in het thuisland; Volgen van een (vak)training of (kleine) opleiding; Hulp bij het vinden van werk en/of het opzetten van een eigen onderneming.

Neem contact met ons op om te weten wat wij in Eritrea kunnen bieden.

Follow by Email
Instagram