Wat wij bieden

Goedwerk Foundation begeleidt migranten bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst of een derde land, als daar permanente hervestiging is gewaarborgd. We streven namelijk naar een duurzame terugkeer. Het is voor ons belangrijk dat mensen zélf kiezen voor terugkeer naar het land van herkomst.

Aangezien elke persoon en situatie anders is, bieden wij maatwerk. Dit betekent dat elk traject er anders uit komt te zien. Afhankelijk van de situatie en wensen van de persoon, bieden wij de volgende hulp, in verschillende gradaties en volgorde:

Informatie- en adviesgesprekken (in eigen taal); Hulp bij het verkrijgen van (bron)documenten; Contact met ambassades en consulaten; Bemiddeling bij contact met familieleden; Financiële ondersteuning bij terugkeer; Hulp bij aanschaf van materialen; Organiseren van (vak)trainingen;   Regelen van een vliegticket; Begeleiding bij vertrek op Schiphol; Nazorg en monitoring na terugkeer

Voor wie

Wij helpen zowel ongedocumenteerde migranten die geen kans hebben op een legaal verblijf in Nederland, als mensen die wel een verblijfsvergunning hebben maar bereid zijn om deze in te leveren.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welk juridisch verleden iemand heeft. Of iemand nu asiel heeft aangevraagd, een procedure is gestart op grond van de B9-regeling of artikel 64, of nog nooit in contact is geweest met de Nederlandse autoriteiten: iedereen is welkom. We kijken samen hoe wij iemand het beste kunnen helpen.

Wij helpen bij vrijwillige terugkeer naar de volgende landen

Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, China, Colombia, Democratische Republiek Congo (Kinshasa), Ecuador, Eritrea, Ethiopië, Filipijnen, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee (Conakry), Guinee Bissau, India, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Kaapverdië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Liberia, Libië, Mali, Nepal, Niger, Nigeria, Oeganda, Oezbekistan, Pakistan, Republiek Congo (Brazzaville), Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Togo, Turkmenistan, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Sudan.
De criteria voor de landen waarbij wij ondersteuning bieden kunnen wijzigen.Informeer daarom altijd of een land onder de criteria van ondersteuning valt, ook voor landen die niet in bovenstaande lijst staan. Visumvrije landen in Europa zijn uitgesloten van ondersteuning.

Flyer Vrijwillige Terugkeer

Wil je meer informatie over vrijwillige terugkeer?     Klik dan hier voor de flyer!

klik hier