Libanon/Syrië

Ten behoeve van de Syrische terugkeerders werkt Goedwerk Foundation in Libanon samen met een NGO in Beiroet, die erkend is door de Libanese overheid, om Syrische vluchtelingen in Libanon empowerment te bieden. Deze partner is betrokken gedurende het gehele terugkeertraject van de Syrische deelnemers. De deelnemer, of een gemachtigde, reizen voor de terugkeerondersteuning tussen Syrië en Libanon op en neer.

werkbezoek

Ons laatste werkbezoek aan Libanon

Van 18 t/m 21 juli 2019 is Goedwerk Foundation naar Libanon gereisd voor een derde werkbezoek. Dit werkbezoek had als doel om een aantal Syrische terugkeerders weer te ontmoeten en te zien hoe het met hen ging. Zij hebben, na een lastige integratie in Nederland, de moedige beslissing gemaakt om terug te keren naar hun thuisland. In Beirut ontmoetten onze collega’s ook onze Libanese partnerorganisatie om de samenwerking te evalueren.

Extra begeleiding

In de landen waar wij met onze eigen lokale partner samenwerken, kunnen wij extra ondersteuning na terugkeer bieden. Deze ondersteuning verschilt per land en kan bestaan uit:

Ophaalservice van het vliegveld;
Eerste opvang na aankomst;
Medische en psychische hulp;
Hulp bij juridische en praktische zaken;
Hulp bij het leggen van contacten in het thuisland;
Volgen van een (vak)training of (kleine) opleiding;
Hulp bij het vinden van werk en/of het opzetten van een eigen onderneming.

Neem contact met ons op om te weten wat wij in Libanon/Syrië kunnen bieden.

Follow by Email
Instagram