Afghanistan/Iran/Pakistan

In Afghanistan werkt Goedwerk Foundation samen met een NGO gevestigd in de hoofdstad Kabul. De NGO is geregistreerd bij het Ministerie van Economische Zaken om voor Afghanen hun sociale-, integratie-, landbouw- en onderwijsmogelijkheden te vergroten. Deze partner is actief betrokken in het terugkeerproces van Afghanen, zowel voorafgaand aan vertrek als bij aankomst. Vanuit Afghanistan werkt de partner daarnaast samen met lokale contacten in Iran en Pakistan.

werkbezoek

Ons laatste werkbezoek aan Afghanistan

Begin 2020 stond er een spannend werkbezoek op de planning: twee collega’s van Goedwerk Foundation reisden op 20 februari naar Kabul voor een werkbezoek. Daar formaliseerden zij de samenwerking met onze partnerorganisatie en brachten zij een monitorbezoek aan de teruggekeerde meneer Moradi. Wegens de Corona-uitbraak in Qom konden zij helaas niet de teruggekeerde familie Pashangian uit Iran ontmoeten, maar via Skype liet het gezin weten dat terugkeer voor hen de juiste keuze was geweest.

Extra begeleiding

In de landen waar wij met onze eigen lokale partner samenwerken, kunnen wij extra ondersteuning na terugkeer bieden. Deze ondersteuning verschilt per land en kan bestaan uit:

Ophaalservice van het vliegveld;

Eerste opvang na aankomst;

Medische en psychische hulp;

Hulp bij juridische en praktische zaken;

Hulp bij het leggen van contacten in het thuisland;

Volgen van een (vak)training of (kleine) opleiding;

Hulp bij het vinden van werk en/of het opzetten van een eigen onderneming.

Neem contact met ons op om te weten wat wij in Afghanistan, Iran of Pakistan kunnen bieden.

Follow by Email
Instagram